Calitatea Pifou

Calitatea Pifou

Pifou este o marca 100% romaneasca, cu peste 20 ani experienta in creatie si productie. De-a lungul anilor hainutelor Pifou au devenit din ce in ce mai bune, cusaturile profesioniste iar materialele folosite sunt de cea mai buna calitate.

Bumbacul natural pe care il folosim la realizarea hainutelor Pifou respecta standarde internationale de calitate, recunoscute pe plan mondial:

1) Tencel > materialele marca Tencel sunt diferite de bumbac, avand caracteristici precum: biodegradabile, usoare, pielea poate respira prin material. In acelasi timp este un material mai rezistent decat bumbacul

2) Oek-Tex Standard 100 > toate materialele folosite de Pifou din Bumbac natural (conventional) au Standardul Oek-Tex ca standard de referinta in industrie. Aceste materiale sunt testate impotriva substantelor chimice pentru ca acestea sa nu aiba niciun efect daunator asupra pielii.

3) TUV CERT > sistem profesionist de management a calitatii

 4) USTER (USTERIZED) > anumite materiale folosite de catre Pifou sunt fabricate si testate cu ajutorul utilajelor Uster, care atesta calitatea exceptionala a acestora.
Bumbacul organic (ecologic) folosit la realizarea hainutelor Pifou Organice respecta urmatoarele standarde internationale de calitate bumbac organic:

Global Organic Textile Standard (GOTS)  > este standardul global de procesare a materialelor textile fabricate din fibre organice. Acesta defineste criterii de protectie a mediului de-a lungul intregului lant de aprovizionare si a fluxului tehnologic in prelucrarea textilelor organice, precum si respectarea criteriilor sociale in cadrul lantului.

Doar produsele textile ce contin minim 70% fibre organice pot fi certificate GOTS. Toate elementele chimice, precum vopsele si produse auxiliare utilizate in productie sunt conforme unor criterii de mediu si netoxice.